Keila KK meeste duett-intervjuu

Kossuliiga esimene duett-intervjuu, kui lugu sai kirja pandud kahe Keila KK mängumehega, kes veebruarikuu parima tiitlit sõbralikult koos jagama jäid!
Taivo Tamme   Sünniaeg: 16.09.1990 Pikkus: 183 Kaal: 100 Positsioon: 2/1
Marko Viik   Sünniaeg: 22.08.1989 Pikkus: 190 Kaal: 90 Positsioon: see, mis tiimil vaja on hetkel

Alustasite vist korvpalliga enam-vähem samal ajal, samas kohas. Kus ja kuidas see siis juhtus ja millised olid need asjaolud, mis teid korvpalli juurde tõid?
Taivo: Alustasime koos Ago Kliimsoni all ning mina juba 6 aastaselt sõbra Taavi Rannase vedamisel, kes juba lasteaias korvpalliga tegeles.

Kes on olnud teie treenerid?

Marko: Esimene treener Keila soli legendaarne Ago Kliimson. Siis veel Tarmo Hein, Andrus Nagel, Üllar Kerde ja siis mees, ma keda peale oma isa austan järgmisena - Märt Kermon.
Taivo: Neid on väga palju kuid suuremad mõjutajad on olnud Ago Kliimson, Tarmo Hein ja loomulikult legendaarne Märt Kermon, kes lõpuks selle korvpalli asja nii selgeks õpetas, kui palju mul selleks oidu oli.

Millised on olnud suuremad saavutused korvpallis?

Marko: Noo noorteklassis oli sai medaleid ikka päris palju kogutud. Täiskasvanuna midagi erilist ei ole. Kossuliiga B-divisioni võit. Pean saavutuseks seda, et hoiame Keilas ikka kossuelu elavana ja lootus kunagisest meistriliiga teamist ei kao minu peast kunagi, sest kui mina alustasin mängimist siis oli meil meistriliigas Keila Puuviljaparadiis. Kõik on võimalik!
Taivo: Eesti meister minikorvpallis, kuid see oli aasta vanematega ning siis olin pinki nühkiv statist. Veel võitsime kunagi Eesti karikal 2. koha aasta vanematega ning oma vanustega Eesti MV 3. koha Mini vanuseklassis, kus juba põhirolli mängisin. Ei saa ka mainimata jätta Kossuliiga võitu oma Keila poistega, kellega juba pea 7 aastat koos on mängitud

Kuidas ja kelle initsiatiivil Keila KK meeskond sündis?

Marko: Minul oli teada juba alaealisena, et teen kunagi oma amatöörklubi. Siim Mesipuu ja Kert Lepiksoniga sai see asi siis ka
ühel hetkel käima löödud. Filmidest inspiratsiooni saanuna otsustasin, et esimesel aastal käime kodu mängudel pintsakuga . Naljakas tagantjärgi mõelda.

Hetkel on enamus asjaajamisest Tarvo Vendi kanda, aga üldiselt tuumik on koguaeg sama olnud.

Taivo: Täpselt ei mäletagi, aga eks meil kõigil oli selles oma osa - kellel rohkem, kellel vähem. Aga algusaegadel eks need Marko Viik ja Siim Mesipuu olid, kes vankri veerema lükkasid ning siis veel Tarvo Vent, kes eelnevate puudumise/eemaloleku perioodil asja väga kenasti üle võttis.

Kirjeldage pisut üksteist mängijana?

Marko: Taips on kiire ja hea viskega. Eks kõik üks-ühed ja viskevõistlused on Taivoga asi vähe isiklikum. Ma arvan et kahetsen seda, aga pean tunnistama, et eks ta ikka hästi grammikene parem minust on .

Tahaks veel ära mainida, et Wingstoppi vastu pandi üks minu visatud kolmene Taivo arvele. Eks ma pidin veidikene teda aitama, et koos kuu parimad saaksime olla.

Taivo: Marko on füüsiliselt väga heas vormis ning oma jõu tõttu korvi all/pukis ühe mehe kaitse vastu pidurdamatu! Lisaks keskpossi vabalt visates pea eksimatu ning päris vabaks ei tohiks teda jätta ka kaare tagant.

Millega tegelete väljaspool korvpalli?

Marko: Ma tegelen elektritöödega ja andsin korvpalli trenne, aga see asi jäi pooleli. Teen tööd nii Eestis kui välismaal
üle maailma. Üldiselt on üle pika aja saadud see talv stabiilsemalt Eestis olla ja ka keskenduda korvpallile natukene rohkem. Lisaks tegelen Crossfitiga - soovitan.

Ega ainult elektritöö tegemine mind kindlasti ei rahulda. Omad eesmärgid ja plaanid on mul, mille poole püüdlen. Aga elu on näidanud et enne pole mõtet asjadest rääkida, kui need teoks tehtud.

Taivo: Eks ikka töö võtab enamus aja, kuid ka jõusaal ning tennis kuuluvad hobide hulka. Ah-jaaa FIFA-s olen ka suht kunn :)

Lisa kommentaar

Turvakood
Värskenda